Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Január 17. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József múzeumigazgató

Évzárás és évnyitás Dombóvár muzeális közgyűjteményében

Évzárás és évnyitás Dombóvár muzeális közgyűjteményében

Rövidesen a működtető Dombóvári Városszépítők közgyűlése elé kerül a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény elmúlt évi részletes mérlege. Az intézmény programjaira tavaly közel hétezren voltak kíváncsiak.

A nemrég elkészült mérlegből kiderül, a folyamatos nyitva tartás kilenc és a pince-traktus felújítása miatt részleges látogatást biztosító két és fél hónap során összesen 6.913-en vettek részt a helyi muzeális közgyűjtemény valamely programján 2011-ben.

Szervezett látogatást, csoport- vagy osztályfoglalkozást elsősorban most is a helyi és a kistérségi oktatási intézmények kértek. 122 csoport 2.550 diákérdeklődőjének tartottak múzeumpedagógiai foglalkozásokat a munkatársak. A már felnőtt kategóriába sorolt, huszonnégy év felettiek tavaly is csaknem 1000 fővel haladták meg a tőlük fiatalabb látogatók létszámát, így ez a továbbiakban is meghatározza majd a következő időszak tárlatainak tematikáját.

Jelenleg, illetve 2012. február 29-ig továbbra is látogatható lesz a két népszerű időszakos kiállítás, melynek egyike a 115 évvel ezelőtt született "gyógyító borbély", a világhírű égés elleni szer, a Naksol feltalálója, Széles Lajos (1897-1992) emlékére készült. A másik, szintén e vidék szülötte, Bernát János (1910-1964) magyar-amerikai, kiváló portréista és templomi freskófestő művész eddig alig kutatott és feltárt életművét népszerűsíti első ízben.

A dombóvári múzeum munkatársai a látogatásukat hétvégére tervezőket is örömmel fogadják, kérve, hogy legalább három órával azt megelőzően a 20/286-79-59-es telefonszámon jelezzék szándékukat az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!