Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. Március 22. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata - Facebook

Valótlanul állította egy dombóvári család, hogy ellátásra szorulnak

Valótlanul állította egy dombóvári család, hogy ellátásra szorulnak

Egy Dombóváron megtörtént eset kapcsán szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne éljenek vissza a jelenlegi helyzettel, és ne akadályozzák azok munkáját, akik a veszélyeztetett korosztály megfelelő ellátásán dolgoznak.

2020. március 21-én értesültünk róla, hogy az egyik dombóvári család hívja folyamatosan a rendőrséget, hogy nincs élelmiszerük, és vizük. Hárman élnek egy háztartásban, egy anya, aki idősebb, és két fogyatékos lánya, az egyik gondnokság alatt áll. Pénteken az ESZI munkatársai beszéltek a családdal, akkor még volt élelmiszerük, és a szociális alapon igényelt étkezést is lemondták, mert nem voltak megelégedve a minőséggel.

Ezután, hogy ne maradjanak étel nélkül, a Picipó Kft ügyvezetőjével egyeztettünk, aki soron kívül kiment volna hozzájuk. Miután felhívta őket telefonon, kiderült, hogy a család mosószereket, és teljes kiőrlésű kenyeret kért, tehát nem alapvető élelmiszerekből fogytak ki. Eközben a rendőrség a tudomásunkra hozta, hogy a család nincs karanténban és mehetnek vásárolni.

Továbbra is minden bejelentéssel foglalkozunk, mert kötelező önkormányzati feladatról van szó és szeretnénk megóvni az időseket, és betegeket.

Mindenkit kérünk, hogy ilyet és ehhez hasonlót többé ne tegyenek, ennél a helyzet sokkal komolyabb!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.