Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Szeptember 25. 09:58, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Újra EDWARD Nap lesz Tolnában is

Újra EDWARD Nap lesz Tolnában is

A rendőrség azért kampányol, hogy senki ne veszítse életét Európa közútjain.

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat 2019-ban is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy minden évben egy előre meghatározott napon – idén szeptember 26-án – senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az EDWARD mozaikszó magyar jelentése, Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül. A program célja, hogy közlekedési balesetben egyetlen ember se veszítse életét. A két kéz által formált nullát szimbolizáló alakzat is a projekt célkitűzésére utal.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága célul tűzte ki, hogy ezen a napon a gyalogosokra – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire – helyezi a hangsúlyt, elősegítve az európai közlekedési rendőrségi hálózat által kitűzött célokat.

2019. szeptember 26-án reggel nyolc és este nyolc óra között Magyarország teljes területén demonstratív ellenőrzést tart a rendőrség. Az EDWARD Napon a rendőrautókra zöld színű szalagot helyeznek fel jelezve, hogy a kezdeményezéshez a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

EDWARD Napon reggel nyolc és este nyolc óra között lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre a megye útjain. Az ellenőrzések fókuszában a gyalogos-átkelőhelyek közvetlen környezetében, és annak távolabbi környékén a járművezetők, valamint a gyalogosok által elkövetett jogsértések megelőzése lesz. Az intézkedések kiemelt célja, hogy a jogsértők szembesüljenek azzal, hogy magatartásuk milyen veszélyhelyzetet okozhat másoknak és miként lehet azokat csökkenteni.

A fokozott rendőri jelenlét célja,

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.