Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Szeptember 16. 16:16, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság, fotó: www.budaorsiinfo.hu

Tolnában a 400 ellenőrzés harmada mutatott valamilyen szabálytalanságot

Tolnában a 400 ellenőrzés harmada mutatott valamilyen szabálytalanságot

Összesen 8 millió forint bírságot kellett kiszabni a NAV nyári akciójában Tolnában.

Az elvégzett csaknem 400 ellenőrzés harmada mutatott valamilyen szabálytalanságot. Online pénztárgép hiánya vagy feketefoglalkoztatás miatt 10 üzletet kellett 12 napra bezárni.

Július elejétől augusztus végéig tartott a NAV nyári ellenőrzéssorozata. A szekszárdi adóellenőrök megjelentek a turisták által kedvelt üdülőhelyeken, vendéglátóhelyeken, strandokon, nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken. Kiemelt figyelmet kaptak még a lángos, fagylalt és palacsinta árusok, szezonális árusítóhelyek, személyszállító szolgáltatók, valamint a Dunaföldvári vásár, az O.Z.O.R.A. Fesztivál és a Fadd-Dombori Nyári Fesztivál.

Kockázatelemzés alapozta meg a vizsgálandó vállalkozások célzott kiválasztását. Ez azt jelenti, hogy a NAV jellemzően azoknál „kopogtatott”, ahol az előzetes elemzések alapján vélhetően valami nem volt rendben. A piacokon, vásárokon pedig a helyszíni tapasztalatok alapján választották ki a revizorok, mely gazdálkodókat kell ellenőrizni. Azokat az adózókat pedig, akik korábban már hibáztak, azaz nem adtak nyugtát vagy számlát, újra ellenőrzésre jelölte a „rendszer”. A célzott kiválasztásnak köszönhetően minden harmadik esetben találtak jogsértést a NAV munkatársai megyénkben.

Az ellenőrzések célja elsősorban a szabálytalankodók kiszűrése volt, de az akció egyúttal a vásárlók és a tisztességes vállalkozók, sőt az állam költségvetésének érdekeit is szolgálta. A NAV szakemberei többek között azt vizsgálták, hogy a kereskedők, szolgáltatók adtak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használták-e, a vállalkozások bejelenték-e alkalmazottaikat és a kereskedők számot tudtak-e adni áruik eredetéről.

A korábbiakhoz képest továbbra is arra utalnak a szokatlan időben - késő délután, éjszaka, hétvégén - végzett ellenőrzések, hogy ezekben az időszakokban jóval gyengébb a nyugta- és számlaadás fegyelme.

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.