Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Május 05. 23:51, csütörtök | Helyi

Táncházat és bált rendeztek, hogy jobban megismerjék egymást - képgalériával

Táncházat és bált rendeztek, hogy jobban megismerjék egymást - képgalériával

A "Legyen az esély egyenlő, esélyteremtés a Sásdi kistérségben" című, uniós támogatással futó program biztosított lehetőséget a Sásdi Római Katolikus Plébániának arra, hogy óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek tart

A felnőtteknek rendezett locsolóbál kezdetén Rosner Zsolt helyettes plébános köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy a magyar hagyományok napjának megszervezésével az volt a szándékuk, hogy minden korosztály megmerítkezhessen a néptánc igényes és hagyományokban gazdag világában. Erre pedig azért van szükség, mivel a tradíciók kiveszőfélben vannak ezen a vidéken. Szavaiból kiderült, hogy olyan személyeket hívtak meg, akik igénylik, hogy találkozzanak másokkal, akik tudnak egymásnak örülni. Minderre a helyettes plébános kitűnően alkalmasnak látta az estét. A jelenlévőket arra biztatta, hogy - jó sásdi szokás szerint - ne csak mindenki a maga asztaltársasága körében forogjon, hanem a tánc és beszélgetés révén lépjen ki ebből, és ismerjen meg másokat. Célként fogalmazta meg, hogy az önfeledt, de mégis igényes, mulatásban a vendégek rátaláljanak egymásra, és ezen keresztül a szeretetre, amelyet a vallásosabbak Istennek neveznek. Mielőtt megnyitotta volna a bált, még elmondta, az együttlétből kialakulhat egy olyan hangulat, egy olyan öröm, amely elvetheti a sásdi közélet magvát, és a résztvevők lehetnek az új vetés hírvivői az elkövetkezendő években.

A megnyitót követően a komlói Pöndöly Néptánc és Hagyományőrző Egyesület táncosai és fúvószenekara adott először ízelítőt ritkán megtapasztalható hosszúhetényi táncokból, majd a vendégeket tanították meg ezek legfontosabb lépéseire.

Az egyórás, jelentős kimelegedést kiváltó táncházat éjszakáig tartó bál követte, amely kitűnő szórakozási és beszélgetési lehetőséget biztosított a résztvevőknek.

A rendezvényről készült fotógalériánk a képre kattintva megtekinthető.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.