Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2021. Október 26. 11:17, kedd | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Szent Vendelre emlékeztek Göllében

Szent Vendelre emlékeztek Göllében

Több mint 250 éves hagyományt követve gyűltek össze a göllei, kisgyaláni, fonói, kaposvári és dombóvári hívek és elszármazottak a temetőben található Szent Vendel kápolnánál.

Göllében Szent Vendel napja az 1754-es marhavész járvány óta fogadott ünnep. Először egy fogadalmi keresztet állíttattak 1760-ban, majd később kápolnát építettek a göllei elődeink.

Az idei szentmisét Szász Gyula mosdósi és egyben az új göllei plébános, illetve dr.Matykó Árpád állandó diakónus mutatták be. A plébános úr bevezetőjében kiemelte Szent Vendel példájának jelentőségét, majd Matykó Árpád diakónus szentbeszédében az ünnepekről, emlékek felidézéséről és vallásosságunk lényegéről beszélt. Kiemelte, hogy az ünnepek fontosak e rohanó életünkben, melyek hitünkre, annak erejére és a bizalomra is nagy hatással vannak. Őrizzük meg hitünket és ápoljuk a hagyományokat Szent Vendel cselekedetei vezéreljenek bennünket- fejezte be gondolatait.

A szentmise alatt Nyerges Péter kántor a hagyományos Szent Vendel – énekeket adta elő az orgonán és a hívekkel együtt énekelve, majd a pápai és a magyar himnusszal ért véget a zarándoklat.

S végül a mise celebránsai lerótták kegyeletüket a nagy magyar író, Fekete István sírjánál is.

Címkék: Gölle, szent vendel

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 14:49, csütörtök | Helyi

Várja a kisgyermekeseket Dombóváron a Biztos Kezdet Gyerekház

Szeretnétek kimozdulni, új élményeket szerezni és egy jó közösségbe tartozni? Ha válaszotok igen, akkor itt az idő, hogy ellátogassatok a Biztos Kezdet Gyerekházba!

2021. December 01. 16:02, szerda | Helyi

Korizhatnak testnevelés órán a dombóvári iskolások

Dombóvár Város Önkormányzata térítésmentesen biztosítja a dombóvári általános és középiskolák diákjai részére a testnevelés órák keretében a korcsolyázási lehetőséget.

2021. November 29. 15:02, hétfő | Helyi

Ünnepi ruhát öltött a város

Vasárnap délután elkezdődött az adventi ünnepkör köré szervezett programsorozat Dombóváron.

2021. November 29. 10:38, hétfő | Helyi

Gasparics Zoltán a Mr. Universe, a tizenegyszeres világbajnok!

A dombóvári testépítő az N.B.B.U.I. szövetség által Spanyolországban, Valenciában megrendezett 38. testépítő világbajnokságon szerezte legújabb világbajnoki győzelmét.