Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Szeptember 17. 23:19, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Paksi Atomerőmű: Ellenzi vagy támogatja a magyarok többsége?

Paksi Atomerőmű: Ellenzi vagy támogatja a magyarok többsége?

Nem kér az atomenergiából a magyarok többsége - írja az Origo.hu egy Medián felmérés alapján szerdán. Egy másik, a Paksi Atomerőmű által készíttetett felmérés szerint ugyanakkor a többség támogatja egy új erőmű építését.

Fotó: Rovács Barna

Az Origo internetes hírportál megrendelésére készített Medián felmérés alapján a megkérdezettek 32 százaléka támogatja, 63 százaléka elleni a Paksi Atomerőmű élettartamának meghosszabbítását, új atomerőmű építését a válaszadók 36 százaléka támogatja, 58 százaléka ellenzi. Összességében a lakosság 43 százaléka mindkét javaslatot ellenzi - olvasható a felmérésről közölt írásban.

A Medián felmérése rámutat arra is, hogy a Paksi Atomerőmű megítélésére hatással volt a márciusi fukusimai atombaleset, de az atomenergiával szembeni ellenérzések feltehetően ettől függetlenül is éltek a magyar lakosságban - írja az Origo.

Felkai György, az MVM Csoport - ide tartozik a Paksi Atomerőmű is - kommunikációs vezetője reagálva az Origo írására azt közölte, hogy Paks folyamatosan méri az atomerőművel kapcsolatos lakossági véleményeket. A legutóbbi, augusztusi 1.000 fős reprezentatív mintán végzett, személyes megkérdezésen alapuló felmérés szerint a lakosság 73 százaléka támogatja Paks jelenlegi működését, és 60 százalék az üzemidő hosszabbítását.

Az atomerőmű továbbépítésével kapcsolatos kérdésre a fukusimai atombaleset miatt már csökkent a támogató vélemények aránya, de a lakosság többsége továbbra is támogatja az atomerőmű bővítését - húzta alá az MVM kommunikációs vezetője.

Címkék: Paksi Atomerőmű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során