Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 10. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: a kormány elfogadhatatlan módon vezetne be kötelező kamarai tagságot az agráriumban

MSZP: a kormány elfogadhatatlan módon vezetne be kötelező kamarai tagságot az agráriumban

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a vidékfejlesztési miniszter csupán néhány órával a hétfői parlamenti ülés előtt nyújtotta be azt a törvénymódosító javaslatát, amellyel akár már csütörtökön kötelező kamarai tagságot vezethetnek be az agrár- és élelmiszergazdaságban.

Gőgös Zoltán a szocialisták szakpolitikusa, országgyűlési képviselő erről hétfőn, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatóján beszélt. Hangsúlyozta, a kötelező kamarai tagságot nem tartják nagy problémának, azzal ugyanakkor már nem értenek egyet, hogy a kormányoldal mindezt négy nap alatt mondatná ki a parlamenttel a kivételes sürgős eljárást igénybe véve.
A parlament ugyanis még a hétfői ülésnapon összevont általános és részletes vitát tart Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter előterjesztéséről, és akár már csütörtökön, a nyári rendkívüli ülésszak végén dönthet a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara létrehozásáról - fejtette ki a politikus.
Gőgös Zoltán hangsúlyozta: az ellenzéki képviselőknek ezen eljárás miatt mindössze pár órájuk van tanulmányozni az indoklással együtt majd ötven oldalas törvényjavaslatot, amelyet az érintettek korábban még csak nem is véleményezhettek.
A szocialista képviselő elmondta, a kabinet előterjesztése alapján a jövőben az élelmiszergazdaság valamennyi szereplőjét, "a nagy gyáraktól a legkisebb lángossütőkig" kamarákba kényszerítenék, ami egyszeri ötezer forintos regisztrációt, majd ugyanennyi éves tagdíjat róna rájuk. Tájékoztatása szerint az állam ebből évi ötmilliárd forintos bevételt remél.
Antidemokratikusnak nevezte továbbá, hogy a jelenlegi kamarai elnökök helyét egy a miniszter által kinevezett személy foglalhatja el az új köztestületben, vagyis a kabinet egy olyan szervezetet kíván létrehozni, amely nem száll vitába vele az agrárkérdésekben.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk