Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2018. Január 15. 08:26, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Mellékutakat újítottak fel Szőlőhegyen

Mellékutakat újítottak fel Szőlőhegyen

Közel 2500 négyzetméternyi út újult meg Szőlőhegyen. A renoválás több horhót, valamint dűlőt érintett.

Ilyenek például a Hamuvölgy, a Nyerges-horhó, a Gili-horhó, vagy a kápolna melletti feljáró. A munkálatokat a Kovi '95 Építő Kft. végezte. A beruházás több mint 1.600.000 forintba került.

– Tavaly rengeteg lakossági megkeresés érkezett a szőlőhegyi útszakaszok rossz állapotával kapcsolatban – mondta el Nagy András, a Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Irodájának műszaki ügyintézője. – A probléma felvetése és a terület bejárása után döntött az önkormányzat a felújítás mellett.

A kivitelező cég szakemberei a csapadékvíz okozta kisebb kimosódásokat és a gépjárművek által létrehozott nyomvályúkat egyenlítették ki zúzott kövekkel.

A munkálatok során az útmenti növényzetet is rendbe tetette az önkormányzat, hogy minél kevesebb akadállyal lehessen a dülőkön és a horhókon keresztül megközelíteni a hobbikerteteket, illetve a présházakat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.