Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2022. Október 06. 11:00, csütörtök | Helyi

Magyar Diáksport Napja

Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) több mint 15 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját.

Az ESSD nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik: arra biztatják az iskolákat, hogy szeptember utolsó péntekén, tehát idén szeptember 30-án szervezzenek sportprogramot az iskolában legalább 120 perc terjedelemben. Nincs semmi megkötés, minden iskola a saját lehetőségeihez, infrastruktúrájához, eszközeihez igazodva valósíthatja meg a programot, az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő táv, idén tehát a 2022 méteres futás teljesítése.

Dombóváron az általános iskolák közül a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont, és két középiskola, az MMSZ Esterházy Miklós Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium és a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium regisztrált.

MMSZ Esterházy Miklós Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

Ács Dezső létesítményvezető, testnevelő is beszámolt az eseményről: „Hiszek abban, hogy emberségünkben igenis tudunk fejlődni. Jobbak lehetünk egyénként is, közösségként is."
A HEMI-ben szeptember 30-án pénteken került megrendezésre a Magyar Diáksport Napja a 2-3. órában. A program lényege, hogy egy időben minél többen mozduljunk meg. Ez a két óra nem csak a testmozgásról, hanem az egészséges életmódról is szólt. A korábbi évek aktivitását felidézve a testnevelőkkel egy „családiasabb" beosztást készítettünk. 8 programlehetőség közül lehetett választani:
1. Dance
2. Aerobik
3. Futás- saját tempóban
4. Túra a Tüskei tóhoz
5. Foci
6. Röplabda
7. Egészséges életmód I. Előadás
8. Egészséges életmód II. Előadás
A nap rendkívül eredményes és hasznos volt, mivel a kollégáink is aktívan részt vettek a programokon.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fontosnak tartja a tanulók testi, lelki frissességét, fejlődését.
A mai nap mottója: „Jelen kell lennünk ott, ahol vagyunk!"

A TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium programjáról Pittinoné Kutas Erika testnevelő, a helyi diáksport vezetője az alábbiak szerint foglalta össze az iskola aktivitását:

Intézményünkben ez már hagyománynak számít, hisz több éve rendszeresen részt veszünk az MDSZ által meghirdetett mozgásra hívó programokon. A rendezvénynek minden évben egyetlen ajánlott programeleme az adott évnek megfelelő táv, idén tehát a 2022 méteres futás teljesítése. Nincs semmi megkötés, minden iskola a saját lehetőségeihez, infrastruktúrájához, eszközeihez igazodva valósíthatja meg a programot, így mi az idei évben a testnevelés órák keretében oldottuk meg.

A programról beszámolót és fényképeket feltöltő iskolákat a Magyar Diáksport Szövetség minden évben jutalmazza. Tavaly 60 ezer Ft értékű sportszereket kaptunk. Bízunk benne, hogy az idei évben is szerencsések leszünk! Közreműködtek a program lebonyolításában Lakatos-Lamm Viktória, Amma Tamás, Pittinoné Kutas Erika testnevelők.

Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont.

A részleteket Dobos Anita igazgatóhelyettes osztotta meg:
A Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont 265 diákja az idei tanévben is részt vett az Európai Diáksport Napja című rendezvényen, 2022. szeptember 30-án és az azt megelőző napokon.
A programban a legnagyobb hangsúlyt az egészséges életmódra és a mozgás fontosságára való késztetés kapta. Iskolánk testnevelő tanárai készítették elő az eseményt, ahol a sport, a mozgás és az egészséges étkezés játszotta a fő szerepet.
Sportáganként a torna, az atlétika, a kosárlabda és a labdarúgás eseményeit kell kiemelnünk.
A hét esőmentes napjain iskolánk csaknem minden diákja részt vett a 2022 méteres iskolai hosszú távú futáson. Ez jó alapot szolgál a később megrendezésre kerülő mezei futóversenyre is. Cél volt a táv teljesítése mindenkinek saját tempójában, ugyanakkor a legjobb eredményt is kihozni önmagából.
Hétfőn kis tornászlányaink próbálhatták ki hajlékonyságukat, bátorságukat, ügyességüket a tornaszőnyegen, a bordásfalnál, a nagylabdákon és a dobbantókon.
Kosaras srácaink a hét minden napján edzettek, készülve a hamarosan kezdődő diákolimpiai és B 33-as mérkőzésekre.
Csütörtökön ugyancsak a mozgásé volt a főszerep. Kölyökatlétika, Minifoci és Róka-Móka kosártornát szervezve bajnokságoktól visszhangzott a sportcsarnok.
2022. szeptember 30-án az I. és II. korcsoportos fiaink vettek részt a Dombóvári József Attila Általános Iskolában megrendezésre kerülő Buzánszky labdarúgó tornán. Sikerült az értékes 2. és 3. helyezést, valamint a legjobb kapusnak járó díjat elhoznunk.

Délután iskolánk szervezésében az U 11. és U 12. korosztály számára szerveztük meg közel 40 gyerek közreműködésével a városi kosárlabda bajnokságot. Jó hangulatú, hajtós mérkőzések zajlottak, amelyeket a szülők is végignézhettek.
A hét az aktív sporttevékenység, a vidámság és az egészséges életre való nevelés jegyében zajlott!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 13:36, szerda | Helyi

Dombóvár szervezi a Szívegyesületek Országos Találkozóját 2023-ban

Az egyesület nagy lelkesedéssel kezdte meg a munkát. A sportesemény 2023. augusztus 25. és 27. között kerül megrendezésre, közel háromszáz résztvevővel.

2022. December 07. 08:12, szerda | Helyi

Ajándékot kaptak a szabályos autósok

Mikulásnapi meglepi Dombóváron.

2022. December 06. 08:18, kedd | Helyi

Dombóvár - Advent második vasárnapja

Az ünnepi rendezvényt a a Dombóvári József Attila Általános Iskola és a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjainak adventi előadása nyitotta meg.

2022. December 05. 10:44, hétfő | Helyi

A dombóvári Csuti Jázmin Petra képviseli Tolna megyét a Miss Hungary 2022-es döntőjében

Tolna megyét Csuti Jázmin Petra képviseli 26-os rajtszámmal a Nemzeti Szépségverseny, a La Burrata Mozzarella Miss Hungary 2022-es döntőjében