Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 25. 17:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Tudósítónk, a szervezők

Lovasi és Leskovics: rendhagyó fél-Kiscsillag-tündöklés Sásdon - képgalériával

Lovasi és Leskovics: rendhagyó fél-Kiscsillag-tündöklés Sásdon - képgalériával

A Kiscsillagból Lovasi András és Leskovics Gábor tartott rendhagyó énekórát a sásdi közösségi házban. A sztorizós és zenélgetős csendesülés a „Fontos pont a Hegyhát ifjúsági életében” projekt sorozatának volt része.

Az estébe torkolló szeptember 16-án délutáni alkalom Harmathné Kisvári Zsuzsannának, a projekt szakmai főnökének köszöntőjével startolt. A két zenészvendég - a meghívást eredetileg Lovasi kapta, de azért magával hozta Leskovicsot - először mesélgetett egy kicsit arról, milyenek is voltak az ő idejükben az ének-zeneórák. Játszottak is Kiscsillag-dalokat. Lovasiról meg közben kiderült, hogy mindkét lánya zenél valamilyen hangszeren.

- Veletek mi a helyzet? Ti játszotok valamin? - kapta meg a kérdést valahogyan így a fiatal közönség, egyszersmind úgymond az alkalmi vendégduó vesztére. Ugyanis kicsordogált hozzájuk a sásdi Héz zenekar teljes felállásban, akik így együtt játszhattak a profikkal.

A csapatot eztán rávette Lovasi, hogy mondjanak kezdősorokat nótákhoz. A mögöttes szándék a közös dalszerzés magaslataira eljutás volt. A megszülető hat elsőhöz második sorok zárkóztak fel. A Kiscsillag-képviselet ezeket együtt különböző, hozzájuk passzolónak érzett stílusokban - alter, rock and roll, punk, pop, trash metal, blues és techno - vezette elő.

A jelenlévők közösen úgy határoztak, az alter sztájlban felvázolt dalt dolgozzák ki a végletekig. A publikum és a profik összjátékában, egymás után napvilágot látó strófákat hangszerelve és felénekelve megszólaltató zenészek végül a legnehezebb feladatnak tűnő refréncsináláson is túlestek.

A dal - korántsem elcsépelten - a szerelemről szólt, valahogyan így: Szorít a lámpafény, agyonnyomott a hajnal / Lassan kiderül az ég, szembenézek a fallal / Ott fekszem melletted kibontott hajjal / Takarj el ezüsttel, arannyal / Nézem az arcodat, elolvadt a jégkrém / Lassan csöpög le a hűtőszekrény szélén / Az élet habostorta – mondják a tévén / Na jó, majd meglátjuk a végén / Szerelem, szerelem – ez lenne a téma / Hívd ki a mentőket néha-néha.

A fél-Kiscsillag a saját dalaikkal és a Leskovics által performált gitáros színpadi koncert-testgyakorlatokkal vezetett le, aztán közösfotózkodott, dedikált és már robogott is vissza Pécsre. A stúdióból szakadtak ki ugyanis a sásdi rendhagyó kedvéért - nagy erőkkel dolgoznak a jövő hónapra esedékes albumukon. Ennyi.

Vagy mégsem? Ahogy napokkal később, egy kies zeneiskolai folyosón Harmathné Kisvári Zsuzsanna hozzátette: a februárig tartó „Fontos pontos” projekt utolsó szokatlan énekóráját a Heaven Street Sevenből Szűcs Krisztián tartja októberben. Most már tényleg ennyi.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.