Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Január 24. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

KÓTA Díjat kapott Kőszegi György, a Kapos Kórus titkára

KÓTA Díjat kapott Kőszegi György, a Kapos Kórus titkára

Kőszegi György a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 20-án a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében megrendezett ünnepi hangversenyen vette át az elismerést.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége 2004-ben alapította meg a kitüntetést, amit a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munkáért és a közösségért végzett áldozatos tevékenységért ítélnek oda 12 kategóriában. A KÓTA Díjat - amit a nem hivatásos kórus-, zenekari- és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben - az említett szervezet elnöksége szavazza meg a művészeti bizottság, a tanácsadó testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.

Kórusénekes/kórustitkár kategóriában elismerésben részesült a dombóvári Kőszegi György is, aki a méltatás szerint a különböző énekkarokban eltöltött 50 esztendő hűséges művészi tevékenysége és az elmúlt 30 évben a Kapos Kórus titkáraként végzett közösségépítő munkája elismeréseként érdemelte ki a díjat.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett hangversenyen a nemzetiségi kategóriában díjazott Németh Tibor citeraművész, a népzenei együttes kategóriában jutalmazott Törő Gábor Hagyományőrző Egyesület Népdalkör, valamint a kórus kategória három nyerteséből kettő - a Komlói Pedagógus Kórus és a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Bartók Béla Leánykara - adott műsort. A megjelenteket dr. Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének elnöke köszöntötte, a díjakat pedig a szervezet tisztségviselői adták át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.