Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Június 01. 11:34, péntek | Helyi
Forrás: Kapos Kórus

Kodály Zoltán nyomában

Kodály Zoltán nyomában

Május végén a Dombóvári Kapos Kórus – Markovics Gábor karnagy vezetésével - három napot töltött Szlovákiában, a Felvidéken, magyarlakta területeken.

A Kórust elkísérte Kertész Attila Liszt-díjas karnagy, a Magyar Kodály Társaság elnöke is.

Meghívásuk apropója azt volt, hogy Kodály Zoltán 75 évvel ezelőtt lett Galánta díszpolgára. Az Énekkar több kultúrális programon is részt vett, ahol Kodály Zoltán kórusműveiből énekelt. Az első napon két fellépésnek tettek eleget a Kórus tagjai. Délután a Kodály Zoltán kiállítás megnyitóján énekeltek, este pedig a Galántai Művelődési Központban rendezett ünnepi hangversenyen emlékeztek a zeneszerzőre a galántai, a peredi, a kecskeméti énekesekkel együtt.

A szombati napon a kórustagok több Kodály emlékhelyet kerestek fel Galántán és Nagyszombaton. Itt helyezték el az emlékezés virágait egy-egy Kodály mű megszólaltatása mellett.
Az este folyamán Felsőszeliben a szervezők népzenei hangversenyt rendeztek az alsószeli, diószegi, felsőszeli, királyrévi, peredi, kecskeméti és dombóvári énekesek és citerazenekarok közreműködésével. Az esten a kultúrális csoportok megismerték egymás művészetét és tapssal jutalmazták a sikeres előadásokat.

Vasárnap délelőtt a zsigárdi református templomban az istentisztelet keretén belül Kodály Zoltán műveit adták elő a dombóvári dalosok.
Ez a látogatás és a találkozások jól mutatták, hogy a közös érdeklődés, a zene és Kodály Zoltán szeretete átível a határokon.

A Kapos Kórus a felvidéki úton a Csemadok (Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség), a Dombóvári Önkormányzat, a Bethlen Gábor Alapkezelő, a Kövécs Kft., a Kósa Kft., a Dombó-Coop Zrt. támogatásával vett részt.

Címkék: Kapos Kórus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.