Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 05. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jól gondolja meg, mit tetováltat magára

Jól gondolja meg, mit tetováltat magára

Lehet, hogy ma jól mutat egy tetoválás a teste valamelyik részén, de mi lesz tíz év múlva? Szakértők szerint ezt lenne érdemes átgondolni, mielőtt valaki ilyen végleges változtatásra szánja el magát. Csak gondoljon vissza tíz évvel ezelőtti önmagára, s hogy mennyit változott azóta. Ez igaz lesz tíz év múlvára is a mostani önmagához képest - írja a USA Today.

Fiatalabb korban más az érdeklődése, az értékrendje, az ízlése, a céljai, mint később. Az emberek viszont hajlamosak a későbbi évekre is fiatalként tekinteni, s nem veszik figyelembe, hogy az elmúlt években is sokat változtak - állítja egy új, a Harvard szakemberei által készült tanulmány.

A fiatalok húszéves korukban képtelenek elképzelni, hogy az idő múlásával megunják az akkor magukra tetováltatott motívumot. Ennek a hibának akár súlyos pénzügyi következményei is lehetnek, mivel hajlamosak túlértékelni, vagy félreismerni azt, hogy mi lesz számukra értékes tíz vagy akár húsz év múlva.

Címkék: tattoo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.