Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2021. Január 12. 11:52, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Jelentősen nő a plazmagyűjtési pontok száma és kapacitása

Jelentősen nő a plazmagyűjtési pontok száma és kapacitása

Jelentősen nő a koronavírus-fertőzöttek gyógyításához szükséges plazmagyűjtési pontok száma és kapacitása Magyarországon - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a szervezet az operatív törzs támogatásával új készülékeket szerzett be a meggyógyult koronavírusos betegektől történő speciális plazmagyűjtéshez.

Január második hetében az OVSZ Közép-magyarországi Regionális Vérellátó Központjában is megtörtént az első speciális plazmagyűjtés, a következő hetekben pedig minden, megyeszékhelyen lévő vérellátóban telepítik a berendezést. Az országos lefedettségnek köszönhetően a plazmaadás lehetősége egyszerűbb, könnyebben hozzáférhető lesz - írták.

Hangsúlyozták, hogy jelenleg nemcsak a véradások folyamatosságára van nagy szükség, hanem arra is, hogy minél többen jelentkezzenek plazmadonornak a speciális vérkészítményre szoruló betegek ellátásáért. Az OVSZ szervezésében eddig 500, az Orthoseráéban 250 speciális plazmaadás történt - tudatták.

A legközelebbi véradási helyszínekről és időpontokról, továbbá a plazmaadásra való alkalmasság elbírálását szolgáló mintaadás feltételeiről a www.ovsz.hu oldalon lehet tájékozódni.

Címkék: plazma, vér, véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.

2024. Június 01. 08:25, szombat | Belföld

Nagy István: jelentős az érdeklődés a termelői piacok létrehozására indított pályázat iránt

Jelentős az érdeklődés a vidéki termelői piacok létrehozására indított pályázati program iránt, a megítélt támogatás megközelíti a 13 milliárd forintot

2024. Június 01. 08:23, szombat | Belföld

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody\'s a magyar gazdaságról

\"Az imént érkezett a jó hír\": a Moody\'s kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot - mondta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára szombatra virradóra feltöltött videójában.

2024. Június 01. 08:20, szombat | Belföld

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten