Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Január 29. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hírszerkesztőnk

Hogyan lesz a zenéből tánc? - rendhagyó koncert Sásdon

Hogyan lesz a zenéből tánc? - rendhagyó koncert Sásdon

Táncok a zenében címmel adott hangversenyt gyerekeknek a Harmónia Fúvósötös Sásdon, melyben a Szélkiáltó-alapító Lakner Tamás volt a műsorvezető és egy ifjú táncospár is közreműködött.

A pécsi Harmónia Fúvósötös január 25-én a Filharmónia Dél-Dunántúli Nonprofit Kft. szervezésében látogatott el a sásdi általános iskolába. Az ifjú közönséget alaposan megdolgoztató dr. Lakner Tamás műsorvezető, valamint Zsófi és Mátyás középiskolás pécsi táncos- és testvérpár közreműködésével arra tettek kísérletet, hogy bemutassák, mitől lesz a zenéből tánc.

A gyerekeknek a műsorvezető - aki „civilben” a Pécsi Tudományegyetem docense is - az ének, a zene és a tánc kialakulásáról mesélt, majd többek között a felhangzó tánczenék közül kellett kitalálniuk, melyik illik a pár által „csendben” ellejtett táncok ritmusához. Így mutatkozott be a magyar ugrós, a tangó, a rumba, a cha-cha-cha, a valcer és a menüett, és nem maradtak bemutatás nélkül a fúvósötösben „közreműködő” hangszerek sem.

Kíváncsi a rendhagyó koncertről készült képgalériánkra is? Kattintson a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra, vagy a lenti képre!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.