Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Május 04. 23:59, szerda | Helyi

Helyi fellépők, Hang-Zavar, Judy és utcabál a majálison – képgalériával

Helyi fellépők, Hang-Zavar, Judy és utcabál a majálison – képgalériával

Az évek óta a Szállásréti-tó partján megtartott dombóvári majális – idén egyben Anyák napja is - délutánján szórakoztató műsorszámok váltogatták egymást a rendezvénysátor színpadán. Nem tapasztaltunk hiányt énekből, zenébő

Első fellépőként a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének Gyöngykoszorú kultúrcsoportja adott rövid műsort. Az egyik kulturális verseny országos döntőjébe jutott Molnárné Aranka azt a három népdalt énekelte el, amellyel Barcson harcolta ki továbbjutást. A szintén országos döntős Tóth Gáborné azt a Tóth Árpád verset szavalta el, amellyel korábban egy komlói versenyt nyert meg. Műsorszámaikat követően az egész csoport énekelt régi május elsejei dalokat, de elhangzott tőlük többek között a Ha én rózsa volnék és a Tavaszi szél vizet áraszt is.

Népdalokat kötött csokorba a másodikként fellépő Őszidő Nyugdíjasklub kultúrcsoportja. A náluk is szereplő Molnárné Aranka szólót énekelve két dallal köszöntötte az édesanyákat.

A Bogdán Boldizsár vezetésével működő Terne Cserhaja cigánytánc-együttes mezítláb táncoló lányai és géppuskalábú fiai ezután nagy sikert arattak az egyre gyarapodó közönség körében.

A roma táncosokat a színpadon váltó Kalimpa zenekar mindenféle érdekes ütős hangszerekkel játszott el gyakran virtuóz dalokat. Műsoruk közben Katona Zsófia adta elő nagy átéléssel a Memory című dalt. A csapat utolsó számát négy fiú pedig jóképű kukákon szólaltatta meg.

Az ütősök után a tavaly augusztus óta együtt éneklő Stifter Balázs és Szabó Linda következett, akikről megtudhattuk, hogy nemrég Zürichben adtak koncertet ott élő magyaroknak. A majálison most olyan slágereket halottunk tőlük, mint a Holnap hajnalig, a La Bamba, a 220 felett, vagy a - közönség soraiban tartózkodó saját az édesanyjuknak is szóló - anyák napi záró számuk, az Úgy szeretném meghálálni.

Az énekes produkciót sportos fellépők követték. A Dombóvári Művelődési Házban Horváth Brigitta vezetésével gyakorló ugrókötélcsoport hattól tizenhárom éves növendékei és tanáruk maga mutatott be szebbnél szebb köteles mutatványokat ritmusos zenei aláfestés kíséretében. A csoport első fellépése kitűnően sikerült.

A Zafír Hastánccsoport váltotta az ugróköteleseket a színpadon. Nagy összhang, dallamos keleti zenék és a színes ruháikon csörgő pénzérmék jellemezték műsorszámaikat.

A hastáncosok után a Zumba Dance Company-val tért vissza az időközben átöltözött Horváth Brigitta, akitől megtudhattuk, hogy a zumba tulajdonképpen egy fajta táncos aerobik. Ezt persze meg is tapasztalhattuk a második fellépésükön szereplő lánycsapattól.

A zumbásokat előbb a kitűnő hangú Nagy Katalin, majd a szintén szépen éneklő Balogh Zsolt által előadott énekes műsorszámok követték. Zsolt elsőként a közönség soraiban helyet foglaló több édesanyának szerény virágajándékkal kedveskedett. Katalin kíséret nélkül énekelte el a Most múlik pontosan-t, Zsolt pedig a slágerek mellett magyar nótákkal is szórakoztatta a közönséget.

A kurdi Hang-Zavar együttessel egyrészt az élőzene, másrészt a 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek slágerei felé vette az irányt a műsorfolyam. A svájcból hazatelepült és Kurdon letelepedett nyugdíjas zenész, Helfrich György vezetésével működő csapat két igen fiatal taggal is előállt. A tízéves Dávid Letícia ritmusgitáron, míg a 13 éves Berecz Máté szólógitáron közreműködött, méghozzá igen profin. A 2009 novemberében alakult és ebben az összeállításban egy éve játszó bandától olyan slágereket hallhattunk, mint a Suzie Q, az A kör, No woman no cry, vagy a Kéglidal. A Shadowstól előadott Égi lovasokban Letti szólózott. A csapat produkciója annak ellenére sikerült jóra, hogy itt-ott közbeszólt a technika ördöge.

Ha úgy vesszük, a kurdiak voltak az előzenekara az ekkor színpadra lépő Judy-nak (azaz Kiss Juditnak), aki tizenkét évig a tavaly feloszlott Groovehouse énekese volt. De fellépése előtt még Szabó Loránd polgármester köszöntötte a majálisozókat. Már a színpadon Judy be is vallotta a közönségnek, hogy annyira szívéhez nőttek előző együttesének nótái, hogy muszáj előadnia közülük többet. Ennek szellemében hangzott el például tőle a Ha újra látom vagy a Szívvel lélekkel. De új, önálló dalai is megszólaltak. Műsorát szinte mindvégig színesítette mozgásával és mikrofonba mondott gondolataival az a Vanessza nevű hastáncos kislány, akit Judy a közönségből hívott a színpadra. A kitörő lelkesedéssel fogadott dalok után az énekesnő persze még messze nem távozhatott, hiszen nagy autogramkérő lerohanásban és fotózkodásban volt része.

A majálisi műsorból ekkor pedig már csak a Golden’s együttes által elővezetett utcabál maradt hátra, amely munkatársunk háromnegyed tizenegy körüli távozásakor lendült be igazán.

Ha szeretné megnyitni a Szórakozó negyedben lévő képgalériánkat, kattintson a lenti fotómontázsra.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.