Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. November 24. 13:13, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Formaingeket kapott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Formaingeket kapott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Az együttes karmestere, Kiszler András november 9-én a Városházán vette át Szabó Loránd polgármestertől az önkormányzat támogatásával megvásárolt formaingeket.

Az új egyenruha legelőször a Tinódi Házban december 9-én megrendezésre kerülő koncerten lesz látható a muzsikusokon.

- A város egyik kulturális „zászlóshajójának” számító társaságnak nemcsak magas színvonalon kell játszania a hangversenyeken, hanem elvárt az is, hogy szép egyenruhában jelenjenek meg a zenészek - emelte ki az átadón az önkormányzati vezető. - Remélem, hogy az új öltözet a tagok között az eddigieknél is szorosabb köteléket varázsolt, megerősíti az összetartozást.

A formaingekre Dombóvár címerét és a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar új lógóját hímezték. Egyediségét az adja, hogy a ruhadarab gallérjának belsejében a város színei - a piros és az arany - jelennek meg, a mandzsettája pedig kék.

Az öltözékek darabja közel 9.000 forintba került, de az önkormányzat támogatásának köszönhetően a muzsikusoknak csak 3500 forintot kellett fizetniük érte.

Kiszler András karmester hálájának adott hangot a segítségért és örömét fejezte ki azért, hogy a zenekar alapításának tizedik évfordulójára sikerült beszerezni az új formaruhát.

Az ingek átadását követően az együttes néhány tagja örömzenéléssel ünnepelte meg a jeles alkalmat. Beszállt közéjük Szabó Loránd polgármester is, a kis csapat az önkormányzati hivatalban tartott felvonulást és adott rövid műsort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.