Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2022. Július 04. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Fekete István emlékhely Vörsön

Fekete István emlékhely Vörsön

A vasárnapi szentmise után, június 26-án avattak fel egy márványtáblát a vörsi templomban az író emlékére és tiszteletére.

A „berki emberről” Bodó Imre a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület elnöke emlékezett meg, kiemelve a Kis-Balaton berkében eltöltött két évet. Köztudott, hogy vasárnaponként a közeli vörsi templomba járt szentmisékre. Az akkori hívek nem tudták, hogy ő Fekete István, csak annyit mondtak: Megjött a „berki ember!”

Az emléktáblát Deák Tamás polgármester és Farkas Dezső alpolgármester leplezték le, majd Ungvárszki Imre plébános áldotta meg. A megemlékezés koszorúit Deák Tamás polgármester és Bodó Imre elnök helyezték el az emléktáblánál.

Egyesületünk elnöke elmondta még, hogy ez az emléktábla méltó kiegészítője lesz a vörsi Betlehemnek, hiszen nagy írónk is mélyen vallásos ember volt. Megjegyeznénk, hogy a táblát Schaffer Zoltán dombóvári kőfaragó készítette el. Köszönet a színvonalas munkáért!

Ez immár a 20. Fekete István emlékhely kis országunkban. S végül Bodó Imre elnök átadta ifj. Fekete István író, újságíró Chicagóból küldött üdvözlő sorait:

„Kedves Vörsiek!
Családom nevében is őszinte hálával köszönöm, hogy megtisztelték Édesapámat és emléktáblával őrizték meg Vörshöz kötődését.
Édesapámnak Diásszigeti élete idején nagyon sokat jelentettek a vasárnapi szentmisék Vörs templomában. Naplójában megemlékezett és kiemelte, milyen hálás volt a vörsieknek, senki nem zavarta és akarta megtudni, ki az ismeretlen férfi, aki vasárnaponként felkeresi templomukat.
Tudom, hogy a vörsi emberek és szentmisék szép emlékét élete végéig megőrizte a szívében.
Ezért én is csak tisztelettel és szeretettel tudok gondolni Vörsre.

Barátsággal és hálával:
ifj. Fekete István

Chicago, 2022. június 24.”

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 15:51, hétfő | Helyi

Kardos József emlékére

Július 28-án elhunyt Kardos József, volt magyar válogatott labdarúgó.

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 08. 11:03, hétfő | Helyi

Színvonalas mérkőzésekre, nagy küzdelmekre lehet számítani

A Dombóvári Futball Club július 12-én kezdte meg az alapozást, felkészülést az őszi szezonra.

2022. Augusztus 07. 22:40, vasárnap | Helyi

Folynak a felújítási munkák a Százszorszép Óvoda udvarán

Pintér Szilárd polgármester és Teufelné Glaub Ágnes, az óvoda vezetője közösen tekintették meg a Dombóvári Százszorszép Óvoda udvarán folyó munkákat.