Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 31. 09:31, szerda | Helyi

Évértékelőt tartott a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület

Évértékelőt tartott a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület

Rendhagyó évértékelő ünnepségre gyűlt össze a DOVASE egyesület apraja-nagyja a művelődési ház pinceszínház termében.

Ingula Tamás az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent sportolókat, edzőket és a szülőket. Elmondta, hogy szerény körülményeik ellenére, évek óta stabil sportolói létszámmal és biztos anyagi hátérrel működik az egyesület.

Kölyökatlétika csoportjaik 5 iskolában működnek, ahol 210 gyermek ismerkedik a sportág alapjaival. Előkészítő edzésinket 52 gyermek látogatja, heti 3 alkalommal. A középtávfutó, sprinter – ugró csoportjaikban versenyző fiatalok napi rendszerességgel készülnek a korosztályos versenyekre.

Kétségkívül a 2023-as év csúcspontja az atlétikai világbajnokság volt Budapesten, ahol az egyesület tagjai, több napon keresztül együtt szurkolhattak a magyar példaképeknek és a világhírű sportolóknak. Felejthetetlen élményben volt részük, amely hatalmas motivációt adott minden atlétának – mondta Halmainé Horváth Katalin edző.

Az edzői értékelések alkalmával elhangzott, hogy a legkisebbek U10-es, U12-es korosztályában az egyéni - és csapatversenyeken kivétel nélkül minden alkalommal a dobogón álltak. A nagyobbak három fordulós területi versenyein számos egyéni csúcs, dobogós helyezés született. A legeredményesebb sportoló Lakatos Lamm Bence, aki magasugrásba országos bajnok lett, majd korosztályában beválogatták a nemzeti csapatba.

Az edzők megjutalmazták azokat, akik eredményeikkel, szorgalmukkal, kitartásukkal kitűntek társaik közül. A legfiatalabb közül Harmath Sebestyén, Hencz Lénárd, Illés Amira Jázmin, Bujáki Léna és Schmidt Ármin, a távfutó csoportból Sipos Zsanett, Faour Míra, Kiss Kincső, Szabó Milán, míg a sprinter -ugró csoportból Szőke Hédi, Éva Nikolett, Böröcz Blanka, Gál Zsófia, Lakatos Lamm Lea, Tobler Péter és Lakatos Lamm Bence kapott elismerést.

Az ünnepség után pizzával vendégelték meg a gyerekeket.

Az egyesület vezetősége és az edzők köszönik a Magyar Atlétika Szövetségnek, Dombóvár Város Önkormányzatának és a szülőknek a támogatást.

Címkék: DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.