Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2022. Július 04. 16:26, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Dombóvárra látogatott Zanati Balázs

Dombóvárra látogatott Zanati Balázs

A Kanadában szolgáló rendőr tartott élménybeszámolót kollégáinknak a rendőrkapitányságon.

Zanati Balázs Keszthelyről Kanadába települt egyenruhás, aki az utóbbi években rendszeresen látogat haza, és járja az ország rendőri egységeit, és élménybeszámolóval egybekötött tapasztalatcserét folytat rendőreinkkel.

Balázs Magyarországon katonai főiskolát végzett, majd a Honvédelmi Minisztériumban dolgozott. Ezt követően egy afganisztáni missziót is teljesített, majd 2005-ben költözött el Kanadába. Jelenleg a Torontói Rendőrségen teljesít hivatásos rendőri szolgálatot, ahol néhány év járőri munka után, jelenleg közösségi rendőrként felel körzete biztonságáért.

A 2,5 millió lakosú Toronto rendőre a napokban látogatott el a Dombóvári Rendőrkapitányságra, ahol dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető fogadta. Kollégáink ezt követően Balázsnak bemutatták a rendőrkapitányság épületét, és betekintést nyert a dombóvári rendőrök mindennapi munkájába is.
Ezután élménybeszámolót tartott, illetve a helyi kollégáknak tájékoztatást adott a torontói rendőrség struktúrájáról, feladatrendszeréről. Továbbá beszélt az 5500 fős szervezet sajátosságairól, valamint a felvételi eljárásról. Mesélt saját ottani rendőri szolgálatáról, melyet a rendezvényen résztvevők nagy érdeklődéssel hallgattak.

A látogatás érdekes tapasztalatok cseréjével, valamint közös ajándékozással fejeződött be.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 15:51, hétfő | Helyi

Kardos József emlékére

Július 28-án elhunyt Kardos József, volt magyar válogatott labdarúgó.

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 08. 11:03, hétfő | Helyi

Színvonalas mérkőzésekre, nagy küzdelmekre lehet számítani

A Dombóvári Futball Club július 12-én kezdte meg az alapozást, felkészülést az őszi szezonra.

2022. Augusztus 07. 22:40, vasárnap | Helyi

Folynak a felújítási munkák a Százszorszép Óvoda udvarán

Pintér Szilárd polgármester és Teufelné Glaub Ágnes, az óvoda vezetője közösen tekintették meg a Dombóvári Százszorszép Óvoda udvarán folyó munkákat.