Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. December 07. 13:36, szerda | Helyi

Dombóvár szervezi a Szívegyesületek Országos Találkozóját 2023-ban

Dombóvár szervezi a Szívegyesületek Országos Találkozóját 2023-ban

Az egyesület nagy lelkesedéssel kezdte meg a munkát. A sportesemény 2023. augusztus 25. és 27. között kerül megrendezésre, közel háromszáz résztvevővel.


A Dombóvári Szívklub Egyesület elnöke, Dr. Bereczki Mária főorvos asszony osztotta meg a jó hírt Pintér Szilárd polgármesterrel az ősz folyamán, hogy elnyerték az országos rendezvény rendezési jogát.

Az egyesület nagy lelkesedéssel kezdte meg a munkát. A sportesemény 2023. augusztus 25. és 27. között kerül megrendezésre, közel háromszáz résztvevővel, több helyszínen, különböző sportágakban fogják megmérettetni magukat a csapatok. A háromnapos rendezvényen a város megismerése, a helyi értékek bemutatása is a tervezett program része lesz.

Közel tíz sport- és civil szervezet bevonásával, összefogásával, négy helyszínen valósulhat meg Dombóváron a kiemelt esemény. A program és a szervezők is számíthatnak Dombóvár Város Önkormányzatának támogatására.

Az elmúlt hetekben több egyeztetés történt, a helyi egyesület vendégül is látta a 2022-es rendezvény szervezőit; két héttel ezelőtt a Székesfehérvári Szív Egyesület látogatást tett Dombóváron Komjáthy György elnök vezetésével. A találkozó a kölcsönös támogatás, tapasztalatcsere jegyében telt, megtekintették a lehetséges helyszíneket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.