Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Június 12. 23:39, vasárnap | Helyi
Forrás: Döbrököz honlapja

Döbröközi hagyományőrzők sikere a kazári fesztiválon

Döbröközi hagyományőrzők sikere a kazári fesztiválon

A Kapos-menti település hagyományőrzői május 28-án a Palócföld egyik legérdekesebb és legjelentősebb településén, Kazáron képviselték Tolna megyét. Kóstolót tartottak Döbrököz ízeiből és bemutatták szűkebb hazájuk táncait a

A döbrököziek kemencében sütötték a likaskalácsot, a ropogós pirosas-sárga, illatos és borsos-tejfölös finomságot, melyet a helyszínen dagasztottak. Nem győzték sütni, olyan nagy keletje volt. A kemence tüzének élesztése a férfiak dolga volt.



A fesztiválon egész nap hagyományőrző csoportok léptek fel, köztük külföldiek is, többek között szlovákok. A döbröközi tánccsoport felújított koreográfiáikkal szerepelt a fesztivál-színpadon. Farkas Péter szólóban előadott kalotaszegi legényessel mutatkozott be. Magas színvonalú produkcióikkal a fesztivál egyik legeredményesebb és legsikeresebb együttesének bizonyult a döbröközi.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!