Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Június 12. 19:52, vasárnap | Helyi
Forrás: DOVASE

Diákolimpián bizonyítottak az atléták

Diákolimpián bizonyítottak az atléták

Június 7-én és 8-án rendezték az Atlétikai Diákolimpia Országos Döntőjét a III. és a IV. korcsoportosok számára. Budapestre, a Szilágyi Úti Atlétikai Stadionba rekord létszámú versenyző érkezett. Változékony időben, fülledt, pár

A dombóvári és környékbeli iskolákat elsősorban a DOVASE atlétái képviselték ezen a diákolimpián.

Tóth Lili Anna a József Attila ÁMK 6. osztályos tanulója 600 méteren indult. Lili az előre megbeszélt taktikát követve 350 méternél robbantott és hatalmas hajrában, a nap legszebb versenyén másodikként ért célba. Fazekas Gáspár edző tanítványa 20 centiméterrel maradt le a győztestől. Ideje: 1:40,91, mely figyelemre méltó egyéni csúcs.

Greschner Dóra, a Kurdi Általános Iskola 8. osztályos tanulója is eredményesen szerepelt Budapesten. Dóri, aki októberben a Magyar Ifjúsági Válogatott tagja volt, a papírformának megfelelő versenyzéssel súlylökésben a 2., kislabda-dobásban a 6. helyet szerezte meg. Eredményei: 12,34 m és 56,48 m. Őt Tarr Imre készítette fel a versenyre.

A Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Általános Iskola 8. osztályába járó Farkas Péter magasugrásban jutott el az országos döntőig. 170 centiméteres ugrásával Péter a 7-11. helyen zárta a versenyt.

A Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Általános Iskola IV. korcsoportos 4x600 méteres leány váltója megjavította a megyei versenyen elért időeredményét és 8:00,50-dal a 12. helyen végzett. A váltó tagjai: Erős Dóra, Horváth Petra, Kozma Evelin és Liktor Dóra.

1. képünkön: Tóth Lili Anna a dobogón
2. képünkön: Tóth Lili Anna és Greschner Dóra


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!