Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 28. 15:12, hétfő | Helyi
Forrás: NAV

Célirányosan ellenőriz a NAV az ünnepek előtt

Célirányosan ellenőriz a NAV az ünnepek előtt

A nagy- és kiskereskedők a megszokottnál is többször számíthatnak ellenőrzésre, hogy az ünnepek előtt ne kerüljön forgalomba adózatlan árucikk.

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő termékeket a behozataltól a boltok polcáig, a weben hirdetett árukat a beszerzéstől a házhoz szállításig ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az év végén. A nagy- és kiskereskedők a megszokottnál is többször számíthatnak ellenőrzésre, hogy az ünnepek előtt ne kerüljön forgalomba adózatlan árucikk.

A NAV munkatársai az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer (EKÁER) adatait is felhasználva ellenőrzik a kamionokat. A külföldről érkező illetve a kivitelre szánt termékek kereskedelmét nyomon követve iktatják ki a törvénytelenül forgalmazott szállítmányokat. Az áruszállítás ellenőrzése mellett a termékek rendeltetési helyén is megjelenik a NAV.

A célkeresztben elsősorban az ünnepek előtt és a téli szezonban keresett árucikkek kereskedői állnak. Közülük is leginkább azok, akik a NAV információi szerint nagy eséllyel kísérletet tesznek bevételük eltitkolására, illetve az állami költségvetés terhére próbálják adójukat minimalizálni vagy akár nullára redukálni.

A nagykereskedők mellett a kiskereskedők gyakorlatát is figyelemmel kíséri a NAV, a web-áruházak, a bevásárlóközpontok, a távol-keleti árukat kínáló üzletek, valamint a piacok, a vásárcsarnokok forgalmát is ellenőrzik. Ez utóbbiak kereskedőit az akció előtt országszerte tájékoztatta a hivatal a sajtón, illetve a piacfelügyelőségeken keresztül, hogy se a vevőket, se az árusokat ne érje váratlanul az ellenőrök folyamatos jelenléte.

Az országos nagyszabású ellenőrzés-sorozat előtt a NAV munkatársai elemezték a korábbi ellenőrzések, az adóbevallások, az EKÁER-ből és az online pénztárgépekből érkező adatokat, hogy kiszűrjék, mely területeken, mely gazdálkodóknál jelenik meg az adóelkerülés legnagyobb kockázata. Ezzel, a több forrásból gyűjtött információkra alapozott célzott kiválasztással hatékonyabb munkát végezhetnek a revizorok.

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!