Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 09. 22:20, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Bombariadót jelentett a tanuló

Bombariadót jelentett a tanuló

A Tamási Rendőrkapitányság eljárást folytat közveszéllyel fenyegetés vétség elkövetésének magalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - egy 17 éves regölyi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövető 2013. január 08-án 07 óra 58 perckor, egy ismeretlen hívószámú telefonról - a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletére - a tamási Vályi Péter Szakközépiskolát érintő bombariadót jelentett be.

A bejelentést követően a Tamási Rendőrkapitányság beosztottai kiürítették az oktatási intézményt, melynek során 500 főt (pedagógusokat, diákokat, és az iskola alkalmazottait) védett helyre kísértek. Ezt követően a Terrorelhárítási Központ paksi készenléti csoportja az épületet két órán keresztül vizsgálta, melynek eredményeként a bejelentésben foglaltakat kizárta.

A bejelentéskor rögzített hangfelvétel kapcsán a Tamási Rendőrkapitányság dolgozói adatgyűjtést végeztek, majd annak eredményeként egy fiatalkorú férfit a Tamási Rendőrkapitányságra előállítottak. Több tanú vallomása is alátámasztotta az ő felelősségét, ezért gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalember - aki egyébként az iskola tanulója - a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az eljárás során keletkezett, többszázezer forintos költséget neki kell majd viselnie.

Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: bombariadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.