Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 02. 12:02, szerda | Belföld

Áder: a magyar emberek jól vizsgáznak nemzeti összefogásból

Áder: a magyar emberek jól vizsgáznak nemzeti összefogásból

A magyar emberek segítőkészsége óriási, Magyarország most is jól vizsgázik nemzeti összefogásból

- mondta az államfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán az ukrajnai háború menekültjeinek nyújtott magyarországi segítséggel összefüggésben.

Áder János kiemelte: a magyar emberek az elmúlt évtizedekben többször tettek tanúbizonyságot óriási segítőkészségről, akár természeti katasztrófa, akár háborús konfliktus, akár járvány miatt bajba került embereknek kellett segíteni.

Úgy fogalmazott: a "nemzeti összefogásnak országon belül és határon túl is komoly hagyománya van Magyarországon", ebből a "magyar emberek kivétel nélkül mindig jól vizsgáztak". Hozzátette: "erre joggal büszkék lehetünk".

Az államfő és felesége magánvagyonából egymillió forintot ajánlott fel a menekültek megsegítésére.

A köztársasági elnök mindenkit arra kért, a "kipróbált", a segítségnyújtásban nagy tapasztalattal bíró segélyszervezeteken keresztül adakozzon, hogy a segítség biztosan célba érjen.

Áder János nyugalomra is intett, mert - mint mondta -, a háborús helyzetből ugyan logikusan következik a félelem, "nem érdemes egy bajból kettőt csinálni". Azt is kérte, hogy mindenki igyekezzen pontos információkat szerezni, és nem felülni az álhíreknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során