Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 20. 23:09, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

A rendőrség a rokonszakmákkal töltötte a szombatot - képgalériával

A rendőrség a rokonszakmákkal töltötte a szombatot - képgalériával

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezte azt a rendvédelmi és családi napot, amelyet április 16-án a gunarasi kempingben tartottak. A rendezvényen különböző rendőrségi, mentő és tűzoltó szakmai bemutatók, kiállítások, szakterületi

A nap megszervezésével a rendőrség az általános szakmai ismeretek megszerzését és bővítését, valamint az együttműködő szervek közötti munkakapcsolatok javítását és szorosabbá tételét tűzte ki célul. A rendezvényre meghívást kaptak a Dombóvári Tűzoltóparancsnokság, a Dombóvári Mentőállomás, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dombóvári Polgári Védelmi Kirendeltsége munkatársai, a Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület tagjai, valamint a nyugállományban lévő rendőrök.

A rendezvényt a rendőrség, tűzoltóság és a mentők közös - végül a tervezettnél korábban lezajlott - felvonulása vezette fel. A Köztársaság utcai tűzoltólaktanyától indult menet a gunarasi kempingben érte el végcélját. Itt aztán később felnőttek és gyerekek kukkanthattak bele a járművekbe, és az sem volt ritka, hogy egy-egy ifjabb érdeklődő kedvéért beindultak kékfények és a szirénák.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Kitanics Zsuzsanna főszervező által felvezetett megnyitón nyújtották át Tamás Zoltánnak a többcélú kistérségi társulás által neki ítélt az „Év Kistérségi Rendőre” díjat. Ezt megelőzően dr. Szijártó István rendőrkapitány köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy az április 24-i rendőrnapot egy kicsit rendhagyó módon ünneplik meg idén. Több személyt közreműködő személy nevét felsorolva egy-egy emlékplakett átadásával köszönte meg a bajtársaiknak a velük való tartalmas együttműködést. A díjátadót követően pedig már Patay Vilmos országgyűlési képviselő mondta el, mennyire fontos a helyi közösségek megerősödése, így ez a közösségkovácsoló nap is. Kifejtette, hogy fontos üzenete van a napnak annyiban is a civil társadalom felé, hogy a közös gondokkal küzdők foglalkoznak a nyugdíjas kollégáikkal és a jövő generációjával is.

A megnyitót követően kispályás labdarúgó mérkőzéseken mérték össze focitudásukat a különböző háttérből jövő csapatok, közlekedési szimulátorokat próbálhattak ki az érdeklődők, és megtekinthető volt a Régi kor rendőrsége című kiállítás, amelynek anyagát főként már nyugállományú rendőrök gyűjtötték össze. A rendőrség, mentők és a tűzoltók technikai eszközeit is folyamatosan tekinthették meg az érdeklődők.

Nagy sokaság sereglett össze a tűzoltók bemutatójára, melyben egy „kigyulladt” Wartburg eloltását és az utastér „felszabadítását” hajtották végre gyorsan és szakszerűen. A bemutatót követően gyermekprogramok - kerékpáros ügyességi verseny és KRESZ-teszt - kezdődtek, nem is beszélve a főzőversenybe benevezett csapatok nagy műgonddal és lelkesedéssel művelt ételkészítési műveleteiről. Ezen utóbbiak aztán ebédelésbe, jó kis beszélgetésekbe és zsűrizésbe torkollottak.

Nos, ez volt az a pont, amikor a hétköznapok során rárakódott fáradtsággal küzdő munkatársunk megköszönte a vendéglátók kedvességét, és távozott. Az általa készített fotókon azért megörökített valamicskét a járművek felvonulásából, a megnyitóból, a kiállításból és a tűzoltási bemutatóból, némi kerékpáros ügyességből és a közönségből. Távozásakor a bűnügyi helyszínelők éppen készültek a szereplésükre, így itt csak az eszközeiket és a sportcipőjét elhagyó műáldozat látványát sikerült elcsípnie fotóin.

Még ha nem is teljes a lenti képre kattintva megnyíló képgalériánk, azért tartogat jó néhány érdekes felvételt.



A bűnügyi technikai ismertetőt és az interaktív nyomrögzítést délután fegyver- és rendőrkutya-bemutató, a gyermekprogramok eredményhirdetése és a Kék Fény Motoros Klub felvonulása követte. Ezen utóbbi attrakcióba jutalmul bevonták a KRESZ-tesztet eredményesen kitöltőket is.

A nap a kispályás labdarúgó mérkőzések és a főzőverseny eredményének kihirdetésével, valamint a csapatok részére a díjak átadásával végződött.

A versenyek és vetélkedők eredményei:

Kispályás labdarúgás:

I. Rendőrkapitányság - Közlekedés , 12 pont (100 %)

II. OMSZ - Mentők, 7 pont

III. Monyasok FC (Tűzoltóság), 6 pont

IV. C-Vitamin (Tűzoltóság), 4 pont

V. Polgárőrség,0 pont

Gólkirály: Kurcz Gábor (C-Vitamin) 7 góllal

Főzőverseny:

I. Tűzoltóság „A” csapata - „Sült ponty nyárson”

II. Tamás Zoltán és csapata (rendőrség) - „Csilisbab fűszeres csirkemellel és ágyas meggypálinkával”

III. Fehér János és csapata (rendőrség) - „Mustáros marhalábszár punyával”

Különdíj:Összefogás csapat (rendőrség) -„Sült tál”

Gyermek ügyességi versenyek:

- lányok:

Roller kategória:

I. Hollósi Diána

II. Szarka Tímea

III. Vanya Dóra

Kerékpár kategória:

I. Makrai Csenge

II. Bayerle Luca

III. Fellinger Vivien

- fiúk:

Roller kategória:

I. Tóth Bence

II. Bogos Zalán

III. Góvnik Erik


Kerékpár:

I. Varga Zoltán

II. Szabó Noel Olivér

III. Majoros Bence

KRESZ-totó (összesen22 pontot lehetett szerezni):

I. Hajda Zoltán 20 pont

II. Fellinger Vivien

III. Csuti Patrícia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!