Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. November 03. 10:40, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A Rákóczi utcai sírkertben tartották megemlékezésüket a dombóvári városszépítők

A Rákóczi utcai sírkertben tartották megemlékezésüket a dombóvári városszépítők

Vasárnap délután a Rákóczi utcai temetőben, a huszonöt évvel ezelőtt létesített sírkertben tartották megemlékezésüket a dombóvári városszépítők.

Takács Istvánné helytörténész elevenítette fel az emlékeket, amelyek mentén létrejött a három dombra épült sírkert. 1996-ban kezdte el feltérképezni a temetőt a szervezet. Akkor történt, hogy egy idősebb férfi rendezgetett egy sírt, majd a mellette lévő elhanyagolt síremlékre is helyezett egy mécsest és meggyújtotta. Ez a szeretetet tükröző gesztus adott ötletet Takács Istvánné Marika néninek, hogy a gazdátlan, régi sírokat összegyűjtsék és elhelyezzék a sírkertben. Ezt teszik immár huszonöt éve, amely elismerésre méltó.

A megemlékezésen közreműködött Borsos István tárogatóművész és Kőszegi Csaba Valér. A Halottak Napján este Hegedüs János plébános, Sipos Előd református lelkész és Szücs Eszter evangélikus lelkész áldása után gyújtottak gyertyát az emlékezők.

Szintén ezen a napon első alkalommal a megújult Újdombóvári temetőben is rövid, tartalmas megemlékezésen vehettek részt a hozzátartozók. Az egyházi képviselők meghitt szavai után gyújtottak mécsest Pintér Szilárd polgármester és a képviselők. Közreműködött Gáspár Boldizsár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!