Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2020. Március 21. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

Újabb, az idősekhez szóló kisfilmet jelentetett meg a kormány, de ezúttal nem egy tájékoztató filmet, hanem egy felhívást. A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

A Facebookon pénteken közzétett videóban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány nevében arra kérte az időseket, hogy maradjanak otthon.

Hangsúlyozta: komoly oka van, hogy ezt kéri a kormány. Mégpedig az, hogy a vírus gyorsan terjed és leginkább az idősek vannak kitéve a súlyos fertőzés kockázatának. Ezért arra kérik az időseket, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy ne kelljen elhagyniuk az otthonukat és ne kelljen kimenniük az utcára.

Dömötör Csaba kiemelte, tudják, hogy ez a vírus mindenki életére nagy hatással van, de ha az emberek betartják a főszabályokat, elkerülhető a nagyobb baj.

A most megjelent idősekhez szóló kormányfelhívást nem csak a televíziókban, hanem az interneten és nyomtatott plakátokon is megjelentetik - ismertette az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.