Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2022. Július 04. 08:27, hétfő | Helyi

19 napirendi pontot tárgyalt a Dombóvári Képviselő-testület

19 napirendi pontot tárgyalt a Dombóvári Képviselő-testület

A Dombóvári Képviselő-testület június 30-án tartotta rendes ülését 19 napirendi pont megtárgyalásával.

Dombóvár Város Önkormányzata vis maior igényt nyújtott be a viharkárok helyreállítási költségeinek támogatására. A június 9-i vihar, majd a június 10-én a hajnali órákig folytatódó esőzés komoly károkat okozott városunkban is. A helyreállítási munkákat megkezdte Dombóvár Város Önkormányzata, a kármentesítés jelentős anyagi terhet jelent.
Az önkormányzati tulajdonú építményekben és utakban keletkezett, bejelentett károk jelentősek. Szőlőhegyen a Garay utca útburkolatát és az útpadkát a lezúduló csapadék kimosta, az utca szilárd útburkolatának alépítményét 650 m hosszan, az aszfaltburkolatot, a betonlapos járdát megrongálta. A lezúduló csapadék a Kápolna utca - Garay utca kereszteződésében induló, az állami út mellett húzódó vízelvezető árokba nagy mennyiségű zúzalékot mosott bele. A Nyerges-völgyi I. és II. horgásztavak, valamint a völgyzárógátas horgásztó árapasztója teljes hosszában megrongálódott. A betonburkolatot és a földmedrű utófeneket az árapasztón átzúduló, nagy mennyiségű víz teljes mértékben elmosta. A II. számú völgyzárógátas tó mentett oldali völgyzárógátjának rézsűjét a töltéskoronán átbukó víz mintegy 30 m hosszan erőteljesen alámosta. Jelentős berágódások képződtek a töltéstestben.

A felmerülő helyreállítási költségek támogatására a vis maior keretből igényelt támogatás Dombóvár Város Önkormányzata, melyet a Képviselő-testület is jóváhagyott.

A városvezetés rádió műsorszolgáltatás elindítását tervezi ez év szeptemberétől. 2019 októberétől a Városunk Dombóvár facebook oldalán, a Kaposmenti Magazinműsor heti egyszeri összefoglalójával, valamint a Kaposmenti Hírlevél megjelenésével, továbbá a Szuperinfó Hirdetőújságban minden hónapban 1 oldalon tájékoztatjuk a lakosságot a legfontosabb eseményekről, közérdekű információkról
Az elmúlt években számos visszajelzés érkezett, hogy igény mutatkozik rádiós információs szolgáltatásra, szívesen hallgatnák munkába menet-jövet, a kertben munka közben, vagy akár a munkahelyen a rádiót. Elsődleges cél minden korosztály tájékoztatása, megszólítása.
A közeljövőben az ifjúsággal, a fiatalokkal a hatékony kapcsolatépítés érdekében újabb lépéseket tesz az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 15:51, hétfő | Helyi

Kardos József emlékére

Július 28-án elhunyt Kardos József, volt magyar válogatott labdarúgó.

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 08. 11:03, hétfő | Helyi

Színvonalas mérkőzésekre, nagy küzdelmekre lehet számítani

A Dombóvári Futball Club július 12-én kezdte meg az alapozást, felkészülést az őszi szezonra.

2022. Augusztus 07. 22:40, vasárnap | Helyi

Folynak a felújítási munkák a Százszorszép Óvoda udvarán

Pintér Szilárd polgármester és Teufelné Glaub Ágnes, az óvoda vezetője közösen tekintették meg a Dombóvári Százszorszép Óvoda udvarán folyó munkákat.