Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. December 11. 11:01, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A láthatósági mellény életet menthet!

 A láthatósági mellény életet menthet!

Az elmúlt napokban két olyan halálos kimenetelű baleset is történt a megye útjain, melyekben egy kivilágítatlan kerékpáros és egy láthatósági mellény nélküli gyalogos vesztette életét.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy figyeljünk a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire!

Az egyik baleset a 65-ös főúton történt december 8-án este, amikor egy kivilágítatlan elektromos kerékpárral közlekedő férfit sodort el egy autó. A másik halálos baleset Kaposszekcsőt Dombóvárral összekötő úton következett be december 9-én, amikor az úttesten sötét ruhában – láthatósági mellény nélkül – haladó gyalogost ütött el egy személygépkocsi vezetője.

A további súlyos kimenetelű és esetlegesen tragédiával végződő balesetek megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • A gyalogosokat és a kétkerekűekkel közlekedőket arra kérjük, hogy sötétben használjanak láthatóságot elősegítő eszközöket! Lehet az egy fejlámpa, láthatósági mellény, fényvisszaverő karkötő, villogó vagy bármilyen egyéb olyan eszköz, mely segíti a közlekedés többi résztevőjét abban, hogy észlelhessék Önöket sötétben is!
  • A kerékpárosokat kérjük, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően szereljenek a biciklire – előre fehér, hátra piros színű – lámpát, továbbá a küllők közé macskaszemet!
  • A gyalogosok, amennyiben az út mellett van járda, ott haladjanak! Ha az úttesten kell közlekedniük, akkor annak szélén, vagy az útpadkán – lehetőség szerint a forgalommal szemben – menjenek! Ne zavarják a többi sofőrt a közlekedésükben!
  • A gápjárművek vezetői sötétben és nem megfelelő látási viszonyok között még óvatosabban és körültekintőbben közlekedjenek!
  • Amennyiben a látási- és útviszonyok lehetővé teszik, akkor gépkocsijukkal ne teljesen az út szélén haladjanak!
  • Kérünk mindenkit, ha közlekedésük során az úttesten vagy annak szélén kivilágítatlan kerékpárost vagy láthatósági mellény nélküli gyalogost látnak közlekedni, haladéktalanul értesítsék a 112-es segélyhívót, hogy munkatársaink mielőbb intézkedhessenek a további tragédiák megelőzése érdekében!

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra,

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.